Oma lauma

Staffordshirenbullterrierit ovat olleet intohimoni jo yli 20 vuoden ajan. Loputon uteliaisuuteni ja haluni oppia uutta vievät minua kasvatustyössä eteenpäin. Käytän jalostukseen ainoastaan hyväluonteisia, tutkittuja, rakenteeltaan ja toiminnallisuudeltaan laadukkaita ja rodunomaisia koiria. Zesiron omasta laumasta neljä viidestä koirasta on luonnetestattu. Testituloksiltaan tähän asti koko laumani on pysynyt plussan puolella kaikilta osa-alueilta.

Kasvateilleni valitsemani ihmiset ja perheet ovat olleet uskomattomia ja ovat se kantava voima, jolla usko parempaan säilyy vaikeimpinakin hetkinä. Kaikki ovat olleet luottamukseni arvoisia ja olen kiitollinen, että he ovat suoneet kodit rakkaille kasvateilleni.

Ramses (Kolmenässän Quick-witted – KoiraNet)
Lootus (Kolmenässän Teepee – KoiraNet)
Isis (Kolmenässän X-marks the Spot – KoiraNet)
Nephthys (Elite Staff Precious Passion – KoiraNet)
Hathor (Zesiro Yovela Yi Ze – KoiraNet)

Muistoissa:
Masi (Owelan Miami Vice 23.8.89 – 29.5.04 – KoiraNet)
Manta (1991 – 2005)
Puma (Kolmenässän Velvet Goldmine – KoiraNet)
Aada (Kolmenässän X-Tended Sweetness – KoiraNet)

Sijoituksessa:
Vimma – sijoituksessa (Zesiro X-marked Elite – KoiraNet)
Nita – sijoituksessa (Zesiro Wild Nightfury – KoiraNet)
Viima – sijoituksessa (Zesiro Ventus Vernalis – KoiraNet)
Leia – sijoituksessa (Zesiro Uatchit Urbi – KoiraNet)

Dori (Zesiro Tempest In A Teapot)

Raju (Kolmenässän My Mystery Mind)

Lyyli (Zesiro Right As Rain)

Elämäni koirat

ramses_web

Ramses

Ramses (Kolmenässän Quick-Witted -05) on ensimmäinen ikioma staffini ja ollut hienopäinen sekä ulkoisesti että sisäisesti koko elämänsä. Ramses on minulle upea opettaja, joka on aina jaksanut toistoja minun ollessa se hitaampi oppija. Agility vei suhteemme aivan uusille tasoille. Ramses on ainutlaatuinen ja pitkäikäisen sukulinjan omaava hurmuri. Tällä pojalla riittää ihailijoita ihan kaikkialla, mihin hän menee – enkä kyllä ihmettele asiaa pätkääkään.


lootus_web

Lootus

Lootus (Kolmenässän Teepee -07) on pennusta asti opettanut, minkälainen on koira, joka ei tee mitään niin kuin opetusohjelmissa, koirakirjoissa tai muissa vastaavissa kerrotaan. Itse asiassa Lootuksen kohdalla astrologia on ollut ainut suuntaa-antava oppi koulutusmielessä. Lootus on käynyt näyttelyissä, harrastanut monipuolisesti ja keppostellut, minkä on ehtinyt. Lootus on varmasti ilmeikkäin koira ikinä, jolla on omat ihailijansa ja alamaisensa.


isis_web

Isis

Isis (Kolmenässän X-Marks The Spot -10) syntyi ensimmäisen itsesuunnittelemani pentueen esikoisena ja valloitti riiviöinnillään paikan laumassa. Isiksessä ei juurikaan näy Lootuksen taipumusta kepposteluun, vaan on tullut enemmän isäänsä. Isis on vauhdikas ja motivoitunut harrastaja, jolla välillä vauhti ja into jyräävät keskittymisen.


nephthys_web

Nephthys

Ruotsin erkkarissa näin komean uroksen ja menin omistajien luokse juttusille. Tämä kohtaaminen jätti ikuisen jäljen sydämeeni. Vuosia myöhemmin huomasin pentujen syntyneen ja varanneeni sieltä itselleni pennun. Nephthys (EliteStaff Precious Passion -12) on isänsä kroppainen ja emänsä luontoinen. Neitokaisen luonnetta kuvaa ehkä parhaiten virtahepo.


hathor_web

Hathor

Laumakokoonpano piti olla täynnä, mutta tämä pikkuneiti puhutteli minua heti käsilleni synnyttyään. Silmien auettua, pikkuneidin katse kuitenkin sulatti sydämeni. Hathor (Zesiro Yovela Yi Ze -14) selvästi valitsi jäädä kotiin, koska asiat vain järjestyivät kohdilleen. Hathor on syntynyt samoissa merkeissä Lootus-mumminsa kanssa ja he viihtyvätkin hyvin yksissä.


Muistoissa

Masi

Muutettuamme omakotitaloon isälleni ei annettu enää sananvaltaa, vaan koiran hankinta oli väistämätöntä. Rajoitteena oli se, että rodun piti olla staffi. Lapsuudestani tuttu Tahve-neitostaffi (Kärrynpyörän Edenspride) oli maailman viisain ja hellin koira ikinä. Odottelimme narttustaffia, mutta pentueeseen ei syntynyt kuin yksi neito ja muut olivat pikkuherroja. Masin (Owelan Miami Vice 23.8.1989 – 29.5.2004) sain valita poikien joukosta ja nimenkin sain päättää itse. Virallinen nimi valikoitui silloisen lempi tv-sarjan mukaan ja lempinimi jääkiekkoseuran silloisesta suosikkipelaajasta. Masi kävi parissa näyttelyssä ja muutoin kävimme ahkerasti koirakouluissa ja kokeilimme agilityä. Masi oli nöyrä oppija ja erittäin tottelevainen. Muuttaessani kotoa pois, Masi jäi vanhempieni luokse asumaan, mutta pääsi mukaani harrastamaan ja tutustumaan tallimaailmaan.


Manta

Mökkinaapuriin syntyi karhukoira-bokserinartulle pentuja -91 ja tottahan kaikki pennut näyttivät syntyessään mukastaffeilta. Vanhempani heltyivät ja Manta valittiin Masin kaveriksi. Eipä mennyt montaa viikkoa, kun synnyinperheessä muistettiin collieherran näkyneen pihapiirissä. Manta-monirotuinen eleli leppoisaa elämää Masin kaverina lähes viidentoista vuoden ajan. Manta viihtyi kaverina hevoshommissa ja olla möllötteli. Agilityä kävimme koettamassa yhden kurssin verran. Manta opetti minulle, että paimentava, karvoja omaava rotu ei ole minua varten.


Puma

Puma (Kolmenässän Velvet Goldmine) sai elää rakastettuna perheenjäsenenä serkkuni Essin luona temppuja opiskellen. Puma menehtyi suunnitellun sterilisaatioleikkauksen jälkeiseen hoitovirheeseen. Puman avasi leikannut eläinlääkäri, joka totesi kuolinsyyksi sisäisen verenvuodon.


Aada

Aada (Kolmenässän X-Tended Sweetness) eli pentujen luovutukseen asti sijoituskoirana Emmin luona. Pentujen saavuttaessa noin puolen vuoden iän, Aada alkoi oireilemaan mm. väsymyksellä ja limakalvot olivat kalvakkaat. Tutkimuksista ja verinäytteiden tuloksista huolimatta eläinlääkärit eivät löytäneet syytä Aadan oireille. Kahden viikon taistelun jälkeen Aadalle päätettiin tehdä eutanasia, koska veriarvot eivät lähteneet nousuun, eikä verensiirto olisi välttämättä enään pelastanut. Emmi antoi luvan minulle toimittaa Aadan maalliset jäännökset Eviralle tutkittavaksi. Obduktiolausunnossa kuolinsyyksi paljastui kohdun limakalvon tulehdus ja punasolutuotannon häiriintyminen selkäytimessä. Aada eli lyhyen elämänsä Emmin ja hänen lähipiirinsä rakastamana.


Sijoitusnartut

zesiro-x-marked-elite-vimma-kuva-viivi-pursiainen_web

Vimma

Vimma (Zesiro X-marked Elite) on erittäin tottelevainen, miellyttämishaluinen ja sen vuoksi myös melko alistuvainen ja herkkä. Kunnolla innostuessaan Vimma on nimensä veroinen ryntäillessään ja taantuessaan kuurouden rajamaille. Ajoittaisista hepuleista huolimatta, Vimma on luotettava sekä ehdottoman lapsi- ja ihmisrakas. Vimma osaa silloin tällöin olla myös hyvin juonitteleva, vaikkei tee kolttosia juuri ollenkaan. Kotona ollessaan Vimma on hyvin rauhallinen koira, joka tykkää olla läsnä, vaikka viihtyy hyvin myös omissa oloissaan. Vieraiden seurassa paras paikka on olla huomion keskipisteenä ja pitää huoli, että kaikki varmasti näkevät ja kuulevat tämän staffineidon. Vimma on R-pentueeni emä ja suunnitelma toiseen pentueeseen mahdollisesti olemassa.


nita_web

Nita

Nita (Zesiro Wild Nightfury) on sydämiä sulattava, iloinen ja reipas staffityttö, joka rakastaa kaikkia ja kaikkea. Tällä neidillä on ehtymättömät energiavarastot sekä omaa tahtoa vaikka muille jaettavaksi. Nita nauttii lähes kaikesta yhdessä tekemisestä. Erityisen ihanaa on koirakaverien kanssa painiminen ja vetoleikit, joihin neiti on aina valmis. Leikkikaverin puuttuessa, Nita viihdyttää itseään silppuamalla pahvia, viskelemällä leluja sekä kaluamalla luita. Tervehdittäessä Nita pitää huolen siitä, ettei kukaan jää ilman isoja ja märkiä pusuja. Nita on Q-pentueeni emä ja siirtyy omien ihmistensä omistukseen kun pennut kotiutuvat perheisiinsä.


zesiro-ventus-vernalis-viima_web

Viima

Viima (Zesiro Ventus Vernalis) on ollut alusta asti eloisa staffityttö, joka tykkää olla mukana osallistumassa palvelusväkensä arkeen. Kotioloissa Viima on pääosin rauhallinen ja kuuliainen. Hepulikohtauksilta ei tosin voida välttyä ja kyläillessä Viima ei malta pysyä paikoillaan ensimmäiseen 24 tuntiin. Viiman veli ja rauhallinen äiti eivät siis saa hetken rauhaa, sillä painimatsit pitää aina aika ajoin uusia. Viima on erittäin ihmisrakas ja kaikkien kaveri.


zesiro-uatchit-urbi-leia-kuva-elina-koskunen_web

Leia

Prinsessa Leia (Zesiro Uatchit Urbi) on iloinen ja rohkea tyttö. Leia on erittäin huomionhakuinen ja kovapäinen neitokainen, joka ei anna helpolla periksi, jos on jotain päättänyt. Oli paikka mikä hyvänsä, Leia varmistaa aina, että hänet huomataan. Tämä staffineito nauttii suuresti läheisyydestä ja ympäröivistä ihmisistä.