Oma lauma

Staffordshirenbullterrierit ovat olleet intohimoni jo 30 vuoden ajan. Loputon uteliaisuuteni ja haluni oppia uutta vievät minua kasvatustyössä eteenpäin. Käytän jalostukseen ainoastaan hyväluonteisia, tutkittuja, rakenteeltaan ja toiminnallisuudeltaan laadukkaita ja rodunomaisia koiria.

Kasvateilleni erityisen tarkkaan valitsemani ihmiset ja perheet ovat olleet uskomattomia ja ovat se kantava voima, jolla usko parempaan säilyy vaikeimpinakin hetkinä. Kaikki ovat olleet luottamukseni arvoisia ja olen kiitollinen, että he ovat suoneet kodit rakkaille kasvateilleni.

Kotona asuvat:

Hathor (Zesiro Yovela Yi Ze)

Seshen (Zesiro Paint The Town Red)

Horus (Neupart Staffs The Wild Swans)

Muistoissa:
Masi (Owelan Miami Vice 1989 – 2004)
Manta (1991 – 2005)

Ramses (Kolmenässän Quick-Witted 2005 – 2019)

Lootus (Kolmenässän Teepee 2007 – 2020)

Isis (Kolmenässän X-Marks The Spot 2010 – 2022)

Sijoituksessa:

Penny (Zesiro Nekhbet)

Elämäni koirat

ramses_web

Ramses

Ramses (Kolmenässän Quick-Witted -05) on ensimmäinen ikioma staffini ja ollut hienopäinen sekä ulkoisesti että sisäisesti koko elämänsä. Ramses on minulle upea opettaja, joka on aina jaksanut toistoja minun ollessa se hitaampi oppija. Agility vei suhteemme aivan uusille tasoille. Ramses on ainutlaatuinen ja pitkäikäisen sukulinjan omaava hurmuri. Tällä pojalla riittää ihailijoita ihan kaikkialla, mihin hän menee – enkä kyllä ihmettele asiaa pätkääkään. Ramses sai elää pitkän elämän ja nukahtaa kotiin 22.2.19 oman lauman ympäröimänä. Nyt Ramses hallitsee toisaalla ❤


lootus_web

Lootus

Lootus (Kolmenässän Teepee -07) on pennusta asti opettanut, minkälainen on koira, joka ei tee mitään niin kuin opetusohjelmissa, koirakirjoissa tai muissa vastaavissa kerrotaan. Itse asiassa Lootuksen kohdalla astrologia on ollut ainut suuntaa-antava oppi koulutusmielessä. Lootus on käynyt näyttelyissä, harrastanut monipuolisesti ja keppostellut, minkä on ehtinyt. Lootus on varmasti ilmeikkäin koira ikinä, jolla on omat ihailijansa ja alamaisensa. Lootus sai elää laumansa kiistattomana Kuningattarena kunnes hänet kutsuttiin toisaalle 12.2.20. Isis tytär saattoi hänet rajan yli <3.  


isis_web

Isis

Isis (Kolmenässän X-Marks The Spot -10) syntyi ensimmäisen itsesuunnittelemani pentueen esikoisena ja valloitti riiviöinnillään paikan laumassa. Isiksessä ei juurikaan näy Lootuksen taipumusta kepposteluun, vaan on tullut enemmän isäänsä. Isis on vauhdikas ja motivoitunut harrastaja, jolla välillä vauhti ja into jyräävät keskittymisen. Isis kutsuttiin toiseen aikaan 21.09.2022 ottopoikansa Horuksen saattaessa hänet rajan yli <3.


nephthys_web

Nephthys

Ruotsin erkkarissa näin komean uroksen ja menin omistajien luokse juttusille. Tämä kohtaaminen jätti ikuisen jäljen sydämeeni. Vuosia myöhemmin huomasin pentujen syntyneen ja varanneeni sieltä itselleni pennun. Nephthys (EliteStaff Precious Passion -12) on isänsä kroppainen ja emänsä luontoinen. Neitokaisen luonnetta kuvaa ehkä parhaiten virtahepo. Nephthys asuu Päämajamme lähettyvillä uudessa perheessä, jonne hän muutti lapsenlapsensa myötä, hän nauttii nyt Kuningattaren roolista. Tapaamme säännöllisesti ❤


hathor_web

Hathor

Laumakokoonpano piti olla täynnä, mutta tämä pikkuneiti puhutteli minua heti käsilleni synnyttyään. Silmien auettua, pikkuneidin katse kuitenkin sulatti sydämeni. Hathor (Zesiro Yovela Yi Ze -14) selvästi valitsi jäädä kotiin, koska asiat vain järjestyivät kohdilleen. Hathor on syntynyt samoissa merkeissä Lootus-mumminsa kanssa ja he viihtyvätkin hyvin yksissä.


Muistoissa

Masi

Muutettuamme omakotitaloon isälleni ei annettu enää sananvaltaa, vaan koiran hankinta oli väistämätöntä. Rajoitteena oli se, että rodun piti olla staffi. Lapsuudestani tuttu Tahve-neitostaffi (Kärrynpyörän Edenspride) oli maailman viisain ja hellin koira ikinä. Odottelimme narttustaffia, mutta pentueeseen ei syntynyt kuin yksi neito ja muut olivat pikkuherroja. Masin (Owelan Miami Vice 23.8.1989 – 29.5.2004) sain valita poikien joukosta ja nimenkin sain päättää itse. Virallinen nimi valikoitui silloisen lempi tv-sarjan mukaan ja lempinimi jääkiekkoseuran silloisesta suosikkipelaajasta. Masi kävi parissa näyttelyssä ja muutoin kävimme ahkerasti koirakouluissa ja kokeilimme agilityä. Masi oli nöyrä oppija ja erittäin tottelevainen. Muuttaessani kotoa pois, Masi jäi vanhempieni luokse asumaan, mutta pääsi mukaani harrastamaan ja tutustumaan tallimaailmaan.


Manta

Mökkinaapuriin syntyi karhukoira-bokserinartulle pentuja -91 ja tottahan kaikki pennut näyttivät syntyessään mukastaffeilta. Vanhempani heltyivät ja Manta valittiin Masin kaveriksi. Eipä mennyt montaa viikkoa, kun synnyinperheessä muistettiin collieherran näkyneen pihapiirissä. Manta-monirotuinen eleli leppoisaa elämää Masin kaverina lähes viidentoista vuoden ajan. Manta viihtyi kaverina hevoshommissa ja olla möllötteli. Agilityä kävimme koettamassa yhden kurssin verran. Manta opetti minulle, että paimentava, karvoja omaava rotu ei ole minua varten.


.


.